Dit jaar nemen wij voor de 22ste keer deel aan Open Bedrijvendag, dat kan al tellen! Elke editie gaan wij volop op zoek naar nieuwe dingen om te laten proeven en in de kijker te zetten.

Doorheen de jaren hebben wij immers al een stevige groep mensen opgebouwd voor wie een bezoek aan De Moor met Openbedrijvendag traditie is geworden. Hen willen we jaar na jaar opnieuw kunnen verrassen!

In onze stokerij is de voorbereiding ook al goed aan de gang.

Zondag legt Meester-Distilleerder Patrick Van Schandevijl haarfijn uit hoe wij te werk gaan om van een graankorrel een borrel te maken. Wie onze stokerij reeds heeft bezocht, weet dat hij bij het vertellen over zijn vak helemaal in zijn nopjes is.

Het graanbeslag staat momenteel te gisten zodat dit tijdens jullie bezoek op zondag kan uit gedistilleerd worden tot moutwijn. Op het filmpje zie je hoe we de moutkoek van gemalen gerst die zich bovenop het graanbeslag vormt, regelmatig breken door even het roerwerk aan te zetten. Zo kan de gisting volop verder gaan.

Tot zondag!

Delen:

Gelijkaardige berichten
Promoties