Als je Sebastiaan en David vraagt naar hun opa Bobby Alfons, vertellen ze het verhaal van hoe hij naar Nederland emigreerde en de smaken van zijn geboorteplaats Naku op het Molukse ‘specerijeneiland’ Ambon echt miste. Sebastiaan: “Ik herinner me de goede inspirerende dagen bij opa Bobby thuis, gevuld met familie en gelach, de aroma’s van specerijen zoals citroengras, kruidnagel, kaneel, koriander en cubeb pepers die de kamer betoverden – de botanicals die hij gebruikte om zijn Nederlandse jenever mee te infuseren.” 2/3 decennia verder in de tijd vonden de kleinzonen het tijd om hun familietraditie te onderzoeken en in het bijzonder grootvaders traditionele kruidenmengsel, zijn Pinang Raci.

Sebastiaan: “Ik begon mijn professionele carrière in de drankenindustrie, maar ik moest mijn eigen weg gaan. Ik was klaar om iets anders te creëren, iets spannends en iets vanuit mijn hart. Mijn moeder en ik legden de link en tijdens een lange discussie aan de eettafel stelde ze voor: “Wat dacht je van het recept van opa Bobby?”. Met de hulp van de hele familie hebben we het recept teruggevonden en gereconstrueerd naar opa Bobby’s familietraditie en Pinang Raci recept van het infuseren van jenever met een brij van kruiden. Uiteindelijk herinnerde tante Betty zich de mengelmoes van Indonesische kruiden. Hier begon de reis van de kleinzoons om Bobby’s Gin te maken.

Toont het enige resultaat