Bobby’s Schiedam Dry Gin

 39,90

De gebruikte botanicals in deze gin zijn citroengras, kruidnagel, koriander, cubebapeper, kaneel, jeneverbes, rozenbottel en venkelzaad. Het is een kruidige gin met een pittige afdronk.

Beschrijving

Bobby’s Schiedam Dry Gin is vernoemd naar Jacobus Alfons, ook wel Bobby genoemd. Geboren in Indonesië in 1950 en verhuisde later naar Nederland. Bobby hield enorm van jenever maar miste de typische kruiden en smaken van zijn geboorteland. Al snel ging hij experimenteren met het infuseren van jenever met typische Indonesische kruiden en creëerde op die manier, zonder het zelf te beseffen, zijn eigen gin.

 

In 2012 ging Sebastiaan, de kleinzoon van Bobby, met een fles die hij op zolder gevonden had en zijn grootvaders recept te rade bij Herman Jansen, één van de oudste familiale distilleerderijen in Schiedam, de jeneverstad van Nederland. Met hen creëerde hij Bobby’s Schiedam Dry Gin. Na twee jaar experimenteren en finetunen kwam in 2014 de eerste fles Bobby’s op de markt.

 

De fles is een moderne interpretatie van de klassieke “kruik”, bedrukt met een typisch Indonesische Ikat patroon. Door deze elementen te gebruiken creëren ze een unieke mix tussen het Oosten en het Westen.

 

Perfect Serve

 

Fentimans tonic, afgewerkt met partje van sinaas die je doorprikt met twee kruidnagels.

Bijkomende informatie
Alcoholpercentage

42,0

Formaat

70 cl

Kleur

Transparant

Land van herkomst

Merk

Smaakprofiel

Exotisch

,

Kruidig

Soort