Mancini Vermentino di Gallura

 12,40

Mancini Vermentino di Gallura is afkomstig van wijngaarden in de Vermentino di Gallura DOCG op Sardinië. Deze wijn voert het klassieke witte wijnbereidingsproces uit, een paar maanden rustend in staal, voordat hij wordt gebotteld.

Deze wijn is typerend iets geler van kleur, en is ook mooi culinair in te zetten. De neus opent met intense aroma’s van witte bloemen en rozemarijn, verrijkt met tonen van wit fruit. In de mond is het sappig en vol van smaak, met een aangename bittere afdronk. Uitstekend als aperitief, deze Vermentino past perfect bij vis, schaaldieren en wit vleesgerechten. Ook salade Niçoise.

Beschrijving

Piero Mancini’s Cantina delle Vigne is een vaste waarde in de Sardijnse wijnwereld. Een bedrijf waarvan de wortels liggen in de passie van de oprichter Piero Mancini, dat vandaag de dag nog steeds floreert dankzij het werk en de passie van zijn vrouw Marisa en hun kinderen: Antonio houdt zich bezig met het technische en administratieve gedeelte, Alessandro is verantwoordelijk voor de agronomische en commerciële kant, Laura is hoofd marketing en communicatie, terwijl Marisa bijdraagt aan de ontwikkeling van het bedrijf door haar waardevolle advies te geven.
De hele familie zet zich in om de productiefilosofie voort te zetten die gebaseerd is op het trio “Klimaat-Grond-Wijngaard”, een balans van elementen die – mits deskundig beheerd en gerespecteerd – geweldige wijnen van de bodem naar het glas brengt.
De totale oppervlakte van de wijngaarden is ongeveer 120 hectare, allemaal gelegen in Gallura: Balajana, Scolombrino, Montelitu en Ciabattu behoren tot de meest geschikte gebieden voor de teelt van Vermentino di Gallura DOCG, de enige gecontroleerde en gegarandeerde oorsprongsbenaming in Sardinië.

Het productieassortiment van het bedrijf biedt verschillende soorten Spumante: van Vermentino di Gallura met één druivensoort tot wijnen gemaakt met meer internationale druivensoorten. De lijn omvat ook belangrijke wijnen gemaakt van rode druivenrassen die typisch zijn voor ons eiland, zoals Cannonau di Sardegna DOC.

Het wijnhuis heeft zich altijd onderscheiden door zijn innovatieve geest in combinatie met lokale traditie en zijn voortdurende onderzoek naar producten van hoge kwaliteit. Het is gelegen in Olbia, in Cala Saccaia, en het kijkt uit over de zee met een prachtig uitzicht op de Golf. Het vinificatieproces van onze druiven wordt uitgevoerd met behulp van state-of-the-art installaties en technologieën die zorgen voor totale controle over elke fase.

Bijkomende informatie
Alcoholpercentage

12,0

Formaat

75 cl

Land van herkomst

Streek / Regio

Appellatie

Vermentino di Gallura DOCG

Merk

Kleur

Wit

Druivensoort

Jaartal

2020

,

2021

Smaakprofiel

Bitter

,

Vol

Lekker bij

,

,

,