La Maison du Rhum Colombie Hacienda Oliver & Oliver Distillery

 66,00

La Maison du Rhum Colombie Hacienda Oliver & Oliver Distillery brengt in de neus houtachtige tonen, vanille en toast. De smaak is vanille, bruine suiker met een afdronk van geroosterde blonde tabak.

Beschrijving

Hacienda Coloma, gelegen in het hart van Colombië, behoort al twee generaties lang tot de familie Constain. Alberto Constain Medina creëerde een koffielikeur, de beroemdste van het land en zijn zoon Alberto Constain Cezano, gaf geboorte aan Coloma rum. Een grootse brandewijn van suikerriet, bedacht door de twee beste Colombiaanse roneras maestras, Sandra Reategui en Judith Ramirez, die in de kelders van de haciënda zijn opgegroeid. De collectie van La Maison du Rhum, die enkele van de meest gerenommeerde distilleerderijen van hun land samenbrengt, bestaat uit uitzonderlijke bottelingen die voorbehouden zijn aan kenners.

Spaanse Stijl is een rum die wat lichter van smaak is en wordt over het algemeen gedistilleerd in column still opstellingen in landen uit Midden-Amerika en het Caribisch gebied uit landen als Cuba, Guatemala en Panama. Het grote verschil tussen de Engelse en Spaanse stijl is dat de Spaanse stijl een gemiddelde leeftijd gebruikt bij blended rum en de Engelse de jongste vermelden, bij Solera Rum wordt de oudste leeftijd van de rum vermeld.

Bijkomende informatie
Alcoholpercentage

50,0

Formaat

70 cl

Land van herkomst

Merk

Smaakprofiel

Rokerig

,

Vanille

Soort