9,80

La Emperatriz Viura is een smaakvolle evenwichtige wijn. Licht stro van kleur, met een lichtgroene schijn. Vers rijp fruit zoals peren, kruiden, een vleugje laurier, sappig, een optimale zuurgraad en een aangename afdronk. Lekker als aperitief, bij visgerechten, gevogelte, barbecue. Kippenspiesjes gemarineerd met dipsaus, kip met citroen in de oven.

Beschrijving

De broers Eduardo en Víctor Hernáiz bouwen met veel passie dit prachtig wijndomein uit. De wijngaarden liggen op 570 meter hoogte in het uiterste noordwesten van La Rioja, waar de omstandigheden behoorlijk ruig zijn. De grond van de wijngaarden is arm, hard en bedekt met keien, hetgeen zorgt voor elegante wijnen. De bodem draineert goed en de laag stenen zorgt voor isolatie. Bovendien reflecteren de witte keien het zonlicht, zodat de druiven daar dubbel van profiteren.

De wijngaard is onderverdeeld in kleinere percelen. Ieder perceel heeft specifieke kenmerken wat betreft bodem en microklimaat, waar de broers de druivenrassen die ze er planten en de manier waarop ze de wijngaard verzorgen op aanpassen. ‘De kwaliteit van de wijn wordt geboren in de wijngaard’, is hun overtuiging. Met die kwaliteit zit het zeker goed, want hun wijnen scoren internationaal hoog.

Bijkomende informatie
Alcoholpercentage

12,5

Formaat

75 cl

Land van herkomst

Streek / Regio

Appellatie

DOC Rioja

Merk

Kleur

Wit

Druivensoort

Jaartal

2018

Smaakprofiel

Evenwichtig

,

Fruitig

Lekker bij

,

,

,