Blog

It’s Pumpkin Spice Season! Onze cocktails en koffies krijgen deze maand de typisch kruidige smaak van Pumpkin Spice. Ook onze gerechten kleuren oranje met pompoen in de hoofdrol. Wij geven enkele wijnsuggesties om deze combinatie volledig af te maken.

Pasta met pompoen en Oud Roeselare met Tierra de Luna Pinot Grigio Torrontes

Pasta met pompoen en Oud Roeselare thumbnail IMG 0155

Pinot Grigio en Torrontes zijn gedroomde partners in deze Argentijnse wijn. Deze aromatische witte wijn heeft de nodige frisheid, die best op jonge leeftijd wordt gedronken. De frisse zuren en fruitige accenten liggen mooi in mekaars verlengde en zorgen ervoor dat deze wijn zacht en rijk overkomt. De rijkdom van Pinot Grigio combineert goed met de rondere smaak van pompoen en kan de herfstkruiden zeker aan.

Pumpkin Spiced White Russian

435068d3 6a82 3f02 cb7d 606840af39e7

Giet in een  glas alle ingrediënten behalve de room. Roer goed en giet vervolgens de room er zachtjes op zodat deze boven in het glas blijft drijven.

Ovenschotel met pompoen en zoete aardappel met Cloudy Bay Chardonnay

ff7bf709 9453 0fc7 6281 dcc849daa057c9c36db7 a58c 95c3 b720 fd5441f89613

Cloudy Bay is de naam van de baai bij de monding van de rivier de Wairau in de appellatie Marlborough. Het is ook de naam van het beroemde wijndomein in Nieuw-Zeeland. Cloudy Bay Chardonnay is een wijn voor kenners en gastronomische avonturiers: verfijnd en evenwichtig. Het is een echte “eetwijn”, die zorgvuldig gemaakt wordt met behulp van traditionele technieken. De beste combinatie voor een rijke en smaakvolle ovenschotel als deze is een Chardonnay. Het rijp steenfruit en de citrusachtige elegantie gaan perfect met de delicate zoetheid van pompoen.

Pumpkin Spiced Latte

Voeg 20 ml Monin Pumpkin Spiced Syrup toe aan je koffieglas, daarna ook een shot espresso. Stoom 180 ml melk en giet langzaam in je glas. Garneer met wat kaneelpoeder erbovenop.

Pompoenrisotto met prei en Belgische geitenkaas met Rias Baixas Azulejo Albarino

c482653f d544 7afe 9648 40b4cbb1636b

Bij een romig gerecht zoals deze pompoenrisotto, combineren we wijnen die droog en fris zijn. Denk aan Chardonnay, Chenin Blanc, een droge Prosecco of een Albariño. Deze instap Albariño de Azulejo is afkomstig uit de bekendste regio voor deze druif, Rias Baixas. Frisse en intense aroma’s van citrusfruit en fijne mineralen op de achtergrond, delicate smaak van kruiden en citrus en ietwat ziltig, mooi gestructureerd en een fijne afdronk.

Delen:

Gelijkaardige berichten
Promoties
Winkelwagen
De webshop is gesloten van vrijdag 12/07 tot en met vrijdag 26/07
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren

Bent u ouder dan 18 jaar?

Wij verkopen enkel alcoholhoudende dranken aan klanten ouder dan 18 jaar.

Verboden toegang

De toegang is beperkt omwille van uw leeftijd. Lees meer

Ik ben 18 of ouder Ik ben jonger dan 18 jaar