Ferro 13 Hipster

 9,70

“Het alter ego van Gabriele Stringa, de creatieve kracht van de groep is Ferro 13 Hipster. Zij zijn een synthese van verleden en toekomst, een uiting van een internationale cultuur die baarden en snorren tot haar kenmerk heeft gemaakt. Mijn geboorteplaats is de Salento-kust ten zuiden van Brindisi – 80 m boven de zeespiegel – oogst: tussen eind september en begin oktober. Alcoholgehalte: ca. 13,0%.

Ik put uit verschillende bronnen en slaag erin ze op de best mogelijke manier naast elkaar te laten bestaan. De druiven worden in verschillende fasen geoogst. De eerste oogst vindt plaats bij volledige aromatische rijpheid om integriteit en typiciteit te geven. De tweede oogst vindt plaats wanneer ze overrijp zijn. De vinificatie vindt voor elke oogst en rijping afzonderlijk plaats. Na het mengen een maand in tanks laten rusten alvorens te bottelen.

Ik ben een mix van tradities en culturen, mijn stijl combineert moeiteloos T-shirt, sportschoenen en hoed met mijn altijd verzorgde snor. Ik kan open en mysterieus tegelijk zijn, mijn bouquet is complex, doet denken aan rode bessen en aalbessen, en hints van peper en specerijen.” Lekker bij tapas in Baskische stijl.

Bijkomende informatie
Alcoholpercentage

12,0

Formaat

75 cl

Land van herkomst

Streek / Regio

Appellatie

Puglia IGT

Merk

Kleur

Rood

Druivensoort

Jaartal

2022

Smaakprofiel

Complex

,

Fruitig

Lekker bij