Château Carbonnieux Rouge

 40,00 48,50

De aanzet in de mond is zijdezacht, delicaat, glad. Het middenpalet is vol, gestructureerd en geconcentreerd. Het plezier stijgt naar een crescendo tijdens het proeven van Château Carbonnieux Rouge en eindigt met een opmerkelijke lengte in de mond. Lekker bij desserts met chocolade.

Beschrijving

Château Carbonnieux rood is al eeuwenlang een grote klassieker onder de beste wijnen in de regio Bordeaux. Met zijn hoge kwaliteitsstandaard is hij het soepele resultaat van een uitstekende assemblage van druivenrassen uit deze regio: Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot.

De vinificatie, zowel modern als traditioneel van rode wijnen, wordt uitgevoerd door langzame en zachte extractie om de rondheid van de wijn en de minerale kenmerken van de bodem te behouden. De tannines zijn evenwichtig en zijdezacht, in harmonie met het rode fruit (zwarte bes, braam, kers…) en onthullen geroosterde toetsen door rijping in Franse eiken vaten van de beste kwaliteit. Alleen de allerbeste partijen worden geselecteerd voor de uiteindelijke assemblage van de rode wijnen van Château Carbonnieux.

Bijkomende informatie
Alcoholpercentage

13,5

Formaat

75 cl

Land van herkomst

Streek / Regio

Merk

Druivensoort

,

,

,

Kleur

Rood

Jaartal

2016

,

2017

,

2018

,

2019

Smaakprofiel

Delicaat

,

Zacht

Lekker bij

,