Biercée Poire à l’Armagnac

 36,50

Biercée Poire à l’Armagnac is een buitengewone likeur ontstaan uit de subtiele mix van Belgische peren en een 30 maanden oude Armagnac VS. Deze likeur bezit een grote organoleptische rijkdom en is vrij van synthetische smaakstoffen. Hij dankt zijn uitzonderlijke klasse aan de voortreffelijke kwaliteit van zijn ingrediënten.

Beschrijving

Allereerst, eerste keus peren uit eigen land, afkomstig uit de beste boomgaarden van Verlaine (tussen Hoei en Luik). De peren worden pas geplukt wanneer ze volledig rijp zijn, zodat ze een maximum aan smaak en aroma bevatten. Daarna worden ze fijn gesneden, gefermenteerd en gedistilleerd in koperen distilleerketels volgens de regels van de kunst. Het resultaat is een authentieke en buitengewone perenlikeur uit eigen land. En dan hebben we de Armagnac VS van 30 maanden van het Domaine de Joÿ, een familiedomein van onafhankelijke wijnbouwers en producenten gelegen in het hart van Gascogne. Deze lichte, elegante en fruitige Armagnac van topkwaliteit wordt gedistilleerd uit witte wijnen die op het domein zelf worden gevinifieerd. De wijnstokken van de Ugni-Blanc en Bacco druiven die gebruikt worden voor deze wijnen, zijn aangeplant in het terroir Bas-Armagnac. Dit is een van de drie terroirs van de “Armagnac” appellatie. En hij staat bekend als de beste in deze appellatie.

Biercée en Domaine de Joÿ delen dezelfde waarden: passie voor het vak, traditie, onafhankelijkheid, gezelligheid en ambachtelijk vakmanschap van topkwaliteit. Het zijn precies deze waarden die terug te vinden zijn in de heerlijke en rijkelijke expressiviteit van de Poire à l’Armagnac.

In je glas worden de fruitige, warme en soepele organoleptische kwaliteiten van Joÿ’s Armagnac VS 30 maanden op sublieme wijze gemengd met de natuurlijke en volfruitige smaak van de Belgische Biercée perenlikeur.

Bijkomende informatie
Alcoholpercentage

35,0

Formaat

70 cl

Kleur

Geel

Land van herkomst

Merk

Smaakprofiel

Peer