Biercée Liqueur de Poire Williams

 37,50

Een 100% traditioneel en natuurlijke proces legt Biercée Liqueur de Poire Williams haar goddelijke aroma’s en een weergaloze smaak. Om van deze likeur optimaal te genieten, serveert u ze best koelkastfris in een tulpglas om haar aroma’s te laten openbloeien. Voor wie liever de aroma’s concentreert dan beter in een “distiller”-glas.

Beschrijving

De uitmuntende smaak van Poire Williams-likeur werd in mei 2018 bekroond door een internationale jury van 180 chefs en sommeliers die ze blind proefden en bekroonden met drie gouden sterren! Deze 100% natuurlijke likeur gaat dus door het leven als een “uitzonderlijk product”. Ze wordt gemaakt op basis van de allerbeste Italiaanse Williams Bon Chrétien peren. Het is trouwens door die weergaloze smaakeigenschappen en het respect voor de natuur waarin deze broze perenvariëteit wordt geteeld, dat de voorkeur van de meester-distilleerder naar deze perenvariëteit uitgaat.

Zodra de verse en onbehandelde peren in het atelier aankomen, worden ze gesorteerd, gehakt en te fermenteren gelegd in thermo-gereguleerde inox kuipen. Na goede afloop van de natuurlijke gisting van de peren, worden ze gedistilleerd in vier koperen Holsteindistilleerkolven. Enkel het distillaat dat in de “coeur de chauffe” komt wordt behouden en nadien nog minstens twee jaar in inox kuipen aan het rijpen gezet.

Bijkomende informatie
Alcoholpercentage

35,0

Formaat

70 cl

Kleur

Transparant

Land van herkomst

Merk

Smaakprofiel

Peer

,

Zacht