15,10

Amira Nero d’Avola is tamelijk donker, briljant robijnrood. Intense aroma’s van kersen en bosbessen, viooltjes en hints van mirte, gevolgd door een delicate kruidigheid en aangename balsamico’s. Droog, fijn, met een goede structuur en persistentie. In de mond komen dezelfde aangename bloemen- en balsamico-noten als in de neus perfect overeen, gevolgd door een lichte amandeltoets op de afdronk. Uitstekend bij gerechten met een volle smaak, gegrild vlees en goed gerijpte kazen.

Beschrijving

De familie Zonin, die sinds 1997 eigenaar is van Principi di Butera, zet zich in om dit unieke land van zon en geuren te verbeteren door uitstekende wijnen te produceren die de ziel en kracht van de nobele geschiedenis van Sicilië kunnen uitdrukken.

Na jaren van interventies en rentmeesterschap van het terroir, is de oude ‘Baglio’ (een landelijke versterkte boerderij met een binnenplaats) op Principi di Butera, met zijn eeuwenoude structuren volledig gerestaureerd en geconserveerd, weer tot leven gekomen. De intense okerkleuren van de muren wedijveren met het ongelooflijke blauw en groen van het levendige Siciliaanse landschap dat het omringt.

Bijkomende informatie
Alcoholpercentage

14,0

Formaat

75 cl

Land van herkomst

Streek / Regio

Appellatie

Sicilia DOC

Merk

Kleur

Rood

Druivensoort

Jaartal

2020

Smaakprofiel

Delicaat

,

Kruidig

Lekker bij