€ 66,00
Voor Zacapa Solera Gran Reserva wordt geen melasse gebruikt, maar ‘virgin honey’, een siroop afkomstig van de eerste persing van suikerriet. De rum ontwikkelt zijn complexe smaak tijdens het rijpen in een combinatie van eikenhouten vaten die eerder Amerikaanse whisky, sherry en Pedro Ximénez hebben bevat. Zacapa Solera Gran Reserva is een blend van rums, welke minimaal tussen de 6 en 23 jaar hebben gerijpt. Deze Zacapa heeft zoete butterscotch-smaken met tonen van gekruid eiken en gedroogd fruit. Deze rum wordt geproduceerd door Industrias Licoreras de Guatemala. De firma is de grootste rumproducent van Guatemala en levert louter hoge kwaliteit rum.
Deze 23 jaar oude rum is uitgevonden door de Spaanse arts en chemicus, Alejandro Burdaleta. Hij distilleerde rum uit suikerrietsiroop en liet deze vervolgens door middel van het solerasysteem rijpen. Zacapa 23 is het paradepaardje van de distilleerderij, dit blijkt ook wel uit het feit dat deze rum al vijf keer tot de beste premium rum is uitgeroepen op het ‘Carribean Weeks’ Rum Festival. De rum dankt zijn zachte smaak aan de rijping in achtereenvolgens bourbon-, sherry-, en tenslotte in malagavaten.
Alcoholpercentage |
40,0 |
---|---|
Formaat |
70 cl |
Land van herkomst | |
Merk | |
Smaakprofiel |
Butterscotch ,Zoet |
Soort |