De appellatie Margaux is  gelegen in de Médoc, en is zeker één van de meest prestigieuze in de Bordeaux-wijnregio. Margaux is sinds 1954 een beschermde oorsprongsbenaming, en is de grootste van de zes gemeentelijke appellaties in de Médoc. Lees meer

Toont alle 6 resultaten

De appellatie Margaux is  gelegen in de Médoc, en is zeker één van de meest prestigieuze in de Bordeaux-wijnregio. Margaux is sinds 1954 een beschermde oorsprongsbenaming, en is de grootste van de zes gemeentelijke appellaties in de Médoc. Bovendien heeft deze appellatie het grootste aantal Grand Crus Classés van 1855. Denk aan Château Margaux, Château Palmer en Château Brane-Cantenac. Deze châteaux dragen bij aan de wereldwijde reputatie van Margaux als producent van enkele van de beste wijnen ter wereld.

Margaux kijkt uit over de Garonne en profiteert van een zeer bijzonder terroir dat onder andere zes lagen grind bevat, wat zorgt voor uitstekende drainage en de ideale omstandigheden voor wijnbouw. De bodem bestaat uit een mengsel van grind en keien in een klei-zandige ondergrond, wat bijdraagt aan de unieke kenmerken van de Margaux-wijnen.

In Margaux zijn voornamelijk cabernet sauvignon en merlot de koningen van de wijngaard. Als toonaangevende druivensoort van de linkeroever van Bordeaux, geeft cabernet sauvignon structuur, kracht en prachtige aroma's van zwarte vruchten. Toch is Margaux de appellatie in de Médoc met de grootste hoeveelheid merlot. Kleine hoeveelheden cabernet franc en petit verdot kunnen ook deel uitmaken van de blend, wat extra complexiteit en diepte toevoegt aan de wijnen.

Denk aan wijnen met een complex bouquet, met fruitige aroma's van framboos, kers en aalbes, maar ook florale en kruidige toetsen en gebrande aroma's. Margaux wijnen zijn gul, elegant, complex, krachtig en zeer aromatisch. Ze bezitten een groot bewaarpotentieel.