De appellatie Lalande-de-Pomerol is gelegen in de Libournais-regio, ten noordoosten van Bordeaux. Hier spreken we dus van de Rive Droite regio. Lees meer

Toont alle 2 resultaten

De appellatie Lalande-de-Pomerol is gelegen in de Libournais-regio, ten noordoosten van Bordeaux. Hier spreken we dus van de Rive Droite regio. De wijngaarden van deze appellatie strekken zich uit tussen de vallei van de Isle en de appellatie Montagne-Saint-Émilion. Lalande-de-Pomerol ligt op de kaart boven de appellatie Pomerol.

In Lalande-de-Pomerol zijn vnl. 2 soorten bodems te vinden. In de gemeente Néac, waar zich het hoge terras bevindt, zijn er bruine bodems en bodems op kiezelachtige grind. In de gemeente Lalande-de-Pomerol, waar de middelste terrassen zich bevinden, zijn de bodems bruin van kleur en grindachtig van aard.

De appellation Lalande-de-Pomerol produceert uitsluitend rode wijnen. Hoewel meerdere druivensoorten vertegenwoordigd zijn, zoals Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon en in mindere mate Cot of Malbec, blijft Merlot de koning!

De wijnen uit Lalande-de-Pomerol hebben een diepe granaatkleur die met de tijd evolueert naar robijn. In deze wijnen kan je rijke aroma’s vinden van rijpe rode en zwarte vruchten zoals kersen, pruimen, en bramen.

Deze worden aangevuld met kruidige en aardse toetsen: subtiele hints van kruiden, tabak, en soms een vleugje cederhout. Wat je ook kan terugvinden zijn meer delicate toetsen zoals de geur van viooltjes en andere bloemen. De wijnen zijn gestructureerd maar toch met zijdezachte en soepele tannines. Een gebalanceerde zuurgraad zorgt voor frisheid en elegantie.

Deze wijnen zijn aangenaam om jong te drinken, maar bieden ook een mooi rijpingspotentieel en ontwikkelen zich prachtig na enkele jaren in de kelder.