Van maandag 15 juli tot en met maandag 29 juli zijn wij in verlof. Jullie hebben dus nog een week tijd om een voorraad van jouw favoriete drank in te slaan. We laten jullie natuurlijk niet met dorst achter want we delen drie rumrecepten met onze nieuwste aanwinst: Clément Rhum Agricole.
Clément Rhum Agricole Canne Bleue 2023 is ‘s werelds eerste agrarische rum, gedistilleerd uit het sap van één enkele suikerrietvariëteit, Canne Bleue. Deze rietsoort onderscheidt zich door zijn paarsblauwe kleur van de stengel en zijn bijzonder fruitige aromatische potentieel. Canne Bleue is een AOC Martinique agrarische rum. Kristalheldere kleur. Noten van limoen en yuzu, anijs, steranijs in de neus. Lange en frisse afdronk. Beschikbaar in drie verschillende flessen!
Lalizée
40 ml Clément Rhum Agricole
15 ml Orangelikeur De Moor
20 ml Plantation Pineapple
een theelepel rietsuikersiroop
20 ml ananassap en 20 ml sinaasappelsap
een theelepel limoensap
Voeg de ingrediënten toe aan een shaker. Vul met ijs en schud krachtig. Schenk en garneer!
The Botanist
60 ml Clément Rhum Agricole
20 ml limoensap
20 ml suikersiroop
30 ml eiwit
handvol basilicum
Gooi een handvol verse basilicum in een shaker en schud zachtjes om de aroma’s te extraheren. Giet de rest van de ingrediënten erbij en schud krachtig. Giet in een glas en garneer! Tip: met eiwit werken kan een uitdaging zijn. Probeer daarom Fee Brothers Fee Foam, met slechts enkele druppels bekom je dezelfde mooie schuimlaag!
Fwesh Basil
40 ml Clément Rhum Agricole
10 ml limoensap
15 ml rietsuikersiroop
passievruchtpuree
handvol basilicum en munt
glas bruiswater
Leg basilicum en munt in het glas en druk ze zachtjes aan zonder ze te pletten. Vul het glas met gemalen ijs. Giet alle ingrediënten behalve bruiswater erin en roer. Voeg bruiswater toe, roer nog eens en garneer!