Whitley Neill Dry Gin

 33,00

Whitley Neill is een gin die gemaakt wordt van 9 Afrikaanse botanische ingrediënten, het geheime ingrediënt die de drank zijn karakteristieke smaak meegeeft is het fruit van de Afrikaanse Baobabboom. Een boom die ook wel, vrij vertaald, de ‘Boom des Levens’ wordt genoemd. Verder ook koriander en jeneverbessen.

Florale aroma’s met tonen van citrusvruchten en aangename hints van koriander en jeneverbessen, intens van aard zonder overheersend te zijn. De smaak is voortreffelijk, een exotisch karakter waarbij de citrusvruchten openen aangevuld door een rijk scala aan botanische ingrediënten. De afdronk is fantastisch simpelweg, fris, subtiel en complex die recht doet aan het boeket van smaken!

Beschrijving

Geïnspireerd door Afrika en gemaakt in Engeland. Bestempeld als ‘s werelds beste gin bij de International Wine and Spirits Competition van 2011, Whitley Neil is een gin van topkwaliteit en dat komt in alle facetten terug. Een gin die al 4 generaties door het familiebedrijf wordt gemaakt en waarbij de kennis en ervaring van vader op zoon wordt doorgegeven.

Lekker in cocktails , maar heerlijk fris met een neutrale Fever-Tree Tonic.

Bijkomende informatie
Formaat

70 cl

Kleur

Transparant

Land van herkomst

Merk

Smaakprofiel

Citrus

,

Kruidig

Soort

Alcoholpercentage

42,0