42,50

Volume 7 Gin is een old-school small batch gin, gebaseerd op 100% gerstgraan en vervaardigd in traditionele koperen distilleerketels in een distilleerderij die wordt gerund door een familie die de jaren tachtig heeft overleefd. Elke fles wordt met de hand gevuld en afgewerkt. VOL.7 combineert kleinschalig vakmanschap met een flinke scheut nostalgie.

VOL.7 GIN is een eerbetoon aan een tijdperk waarin we onze muziek deelden via gettoblasters en cassettebandjes in plaats van via streamingplatforms. Een eerbetoon aan televisiehelden die over het kwaad zegevierden met pratende auto’s, magische krachten en geweren gemaakt van tuingereedschap… zonder ooit iemand te doden. Een toast op al die dappere trendsetters, die beenwarmers combineerden met gigantische schoudervullingen en wier kapsels de wetten van de zwaartekracht trotseerden.

Er zijn 7 botanicals prominent aanwezig in VOL.7: jeneverbessen, engelwortel, kruidnagel, nootmuskaat, kaneel, Jamaica peper en korianderzaad. Dus geen hocus pocus met de meest vreemde ingrediënten. Gewoon goede oude klassiekers van alle tijden.

De gerstbasis is merkbaar aanwezig in de neus en goed uitgebalanceerd door de jeneverbessentoon. De primaire botanicals resulteren in een schone klassieke, delicaat kruidige noot in de mond.

Bijkomende informatie
Alcoholpercentage

40,0

Formaat

70 cl

Kleur

Transparant

Land van herkomst

Merk

Smaakprofiel

Delicaat

,

Kruidig

Soort