Aquavit is een sterke drank afkomstig uit de Scandinavische landen, met name Noorwegen en Denemarken, hoewel het ook populair is in Zweden en andere delen van de regio. Lees meer

Toont alle 2 resultaten

Aquavit is een sterke drank afkomstig uit de Scandinavische landen, met name Noorwegen en Denemarken, hoewel het ook populair is in Zweden en andere delen van de regio. Het wordt geproduceerd door het distilleren van gefermenteerde granen of aardappelen en vervolgens te infuseren met kruiden en specerijen, met name karwijzaad en dille, maar ook koriander, venkel, anijs en citrus.

De naam "aquavit" is afgeleid van het Latijnse "aqua vitae", wat "water des levens" betekent, een term die wordt gebruikt voor sterke dranken.

Aquavit wordt meestal puur gedronken, gekoeld of op kamertemperatuur.

Er zijn verschillende variëteiten van aquavit, elk met hun eigen unieke smaakprofiel, afhankelijk van de gebruikte kruiden en het productieproces. Sommige aquavits worden gerijpt in eiken vaten, wat resulteert in een complexere smaak en een lichtere kleur, terwijl andere versies ongerijpt blijven voor een meer uitgesproken kruidige smaak.