Vermouth is een versterkte wijn die op smaak is gebracht met verschillende kruiden, specerijen, en andere natuurlijke ingrediënten: basiswijn wordt gemacereerd of gedistilleerd met een mengsel van botanische ingrediënten, zoals kruiden, specerijen, bloemen, schillen van citrusvruchten, en bittere kruiden. Lees meer

Resultaat 1–16 van de 17 resultaten wordt getoond

Vermouth is een versterkte wijn die op smaak is gebracht met verschillende kruiden, specerijen, en andere natuurlijke ingrediënten: basiswijn wordt gemacereerd of gedistilleerd met een mengsel van botanische ingrediënten, zoals kruiden, specerijen, bloemen, schillen van citrusvruchten, en bittere kruiden.

Er zijn twee hoofdtypen vermouth: droge (witte) vermouth en zoete (rode) vermouth. Vermouth wordt vaak puur gedronken. Droge vermouth heeft meestal een lichtere, meer kruidige smaak en wordt vaak gebruikt in cocktails zoals de martini. Zoete vermouth heeft een complexere smaak met zoete, kruidige en bittere tonen, en wordt vaak gebruikt in cocktails zoals de negroni en de Manhattan, evenals in aperitiefdrankjes zoals de spritz.

Vermouth wordt al eeuwenlang geproduceerd en is afkomstig uit Europa, met name uit landen als Italië en Frankrijk, hoewel het nu wereldwijd wordt geproduceerd en geconsumeerd. Het is een veelzijdige drank die een belangrijke rol speelt in de mixologie en de culinaire wereld.