Cognac is een type brandy dat wordt gemaakt in en is vernoemd naar de regio Cognac. De bodem in de cognacstreek is erg divers, omdat het gebied zich uitstrekt over een groot gebied. Het wordt gemaakt van witte wijn die tweemaal gedistilleerd is in koperen ketels en vervolgens minimaal twee jaar gerijpt is in eikenhouten vaten. Lees meer

Resultaat 1–16 van de 57 resultaten wordt getoond

Cognac is een type brandy dat wordt gemaakt in en is vernoemd naar de regio Cognac. De bodem in de cognacstreek is erg divers, omdat het gebied zich uitstrekt over een groot gebied. Het wordt gemaakt van witte wijn die tweemaal gedistilleerd is in koperen ketels en vervolgens minimaal twee jaar gerijpt is in eikenhouten vaten.

 

Cognac staat bekend om zijn onderscheidende smaakprofiel, met tonen van fruit, eikenhout en kruiden. Het rijpingsproces in eikenhouten vaten draagt bij aan de complexiteit van de smaak en kan cognac een rijke, amberkleurige tint geven.

 

Cognac wordt meestal geconsumeerd als digestief, op zichzelf of als onderdeel van een cocktail. Het wordt vaak geassocieerd met luxe en verfijning en wordt beschouwd als een van de beste soorten brandewijn ter wereld.