Brandy wordt vaak beschouwd als een drank voor speciale gelegenheden en wordt meestal na het diner gedronken als digestief. Het kan ook worden gebruikt als ingrediënt in cocktails en in de keuken bij het bereiden van sauzen en marinades. Lees meer

Toont alle 11 resultaten

Brandy wordt vaak beschouwd als een drank voor speciale gelegenheden en wordt meestal na het diner gedronken als digestief. Het kan ook worden gebruikt als ingrediënt in cocktails en in de keuken bij het bereiden van sauzen en marinades.

Naast de Franse soorten cognac en armagnac zijn er nog heel wat brandy’s van over de hele wereld bekend. Pisco is een Zuid-Amerikaanse brandy die wordt geproduceerd in Peru en Chili. Het wordt gemaakt van de druivensoorten Quebranta, Mollar, en Italiaans. Pisco wordt vaak gebruikt in cocktails zoals de Pisco Sour. Brandy de Jerez is een Spaanse brandy die wordt geproduceerd in de regio Jerez de la Frontera, de thuisbasis van sherry. Het heeft een lichtere en fruitige smaak en wordt vaak gebruikt in cocktails.

Metaxa is een Griekse brandy die wordt geproduceerd door middel van een uniek mengproces. Het heeft een zoete en kruidige smaak en wordt vaak gedronken als digestief. De Duitse brandy wordt vaak "Weinbrand" genoemd, omdat het hoofdingrediënt druivenwijn is. Asbach is een bekend Duits brandy-merk.