39,00

Voor Santa Ana zijn ze begonnen met een paar klassieke gin basiselementen – jeneverbes, koriander, citroen, bittere sinaasappel, engelwortel en orriswortel – en voegden ze de parfumachtige kwaliteiten van ylang-ylang, alpinia en venkel toe naast de zoete citrusnoten van calamansi en dalandan.

Beschrijving

Deze prachtige gin is een eerbetoon aan de onnavolgbare dancehall-dagen van het Manilla van de jaren 1920 en zijn kroonjuweel, het legendarische Santa Ana Cabaret, ooit het grootste ter wereld. Te midden van de pracht en praal van de Filippijnse Art Deco-beweging was het Santa Ana Cabaret een muzikale speeltuin voor de Manileños van die tijd. Een rijk, roemrucht deel van de Filippijnse geschiedenis omvat de opkomst van Manilla als een centrum van entertainment van het begin van de jaren 1910 tot de jaren 1940.

Santa Ana Cabaret, een grote diner- en dansclub, was het “grootste cabaret ter wereld met de beste dansmuziek in het Oosten”. Met een oppervlakte van meer dan 3000 m2 trok deze enorme Art Deco, met wit linnen tafellaken en dansvloer versierde club zowel welgestelde Manileños als Amerikaanse bezoekers aan. In de jaren 1920 groeide de reputatie van het Santa Ana Cabaret en bereikte een hoogtepunt aan het eind van de jaren 1920/begin van de jaren 1930 – wat toevallig het hoogtepunt was van de Drooglegging in de VS. Speeltuin voor de rijken en beroemden, Santa Ana gasten dansten op de muziek van Vic Hernandez & the Swing-sational, op een scala van stijlen van de Charleston tot de Tango en Waltzes, Blues en Jazz.

Santa Ana Gin wordt gemaakt door middel van gedeeltelijke vacuümdistillatie, een techniek die wordt beheerst in de Charente-regio in Frankrijk. Deze techniek maakt het mogelijk om een concentratie van botanische aroma’s te extraheren zonder degradatie door hitte. Met vacuümdistillatie worden de subtielste parfums geëxtraheerd, die naar het einde van de distillatie toe sterker en complexer worden. Het resultaat van het proces is een heerlijke, geurige gin waarin zelfs de meest gevoelige plantaardige stoffen, zoals Ylang-Ylang of Calamansi, worden verwerkt.

Bijkomende informatie
Alcoholpercentage

42,3

Formaat

70 cl

Kleur

Transparant

Land van herkomst

Merk

Smaakprofiel

Bloemig

,

Kruidig

Soort