Piper-Heidsieck Rare Champagne

 219,00

Trouw aan de signatuur van Piper-Heidsieck Rare Champagne heeft millésime 2008 een onbeperkt potentieel voor groei, jeugd en complexiteit. Rare Millésime 2008 straalt het elan van een oneindige lente uit. In een subtiele, vrolijke bruis doet de intense kristallijne gouden mantel denken aan gele diamanten. De eerste neus schittert door de pure levendigheid van dit wijnjaar. In de mond wordt de knapperige, precieze aanzet gevolgd door uitbundige aroma’s van verse ananas, vers gesneden en knapperig, passievrucht, kiwi en kokosnoot, genuanceerd met pittige citrustonen. Combineer met oesters, gember, citroen of gegrilde tong.

Beschrijving

Ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van de presentatie van de eerste prestigieuze cuvée door Piper-Heidsieck aan Marie-Antoinette, koningin van Frankrijk, produceerde het Huis in 1885 een beperkte reeks flessen: La Cuvée du Centenaire. Dit kan worden beschouwd als de oorsprong van Rare Champagne. Ter ere van deze gelegenheid ontwierp Pierre-Karl Fabergé, juwelier van tsaar Alexander III, een spectaculaire geëmailleerde fles. Helaas was het onmogelijk om dit decor te reproduceren met de technieken van die tijd. Daarom werd op de flessen van deze exclusieve editie een etiket aangebracht met een getrouwe reproductie van het ontwerp.

Wanneer Rare Millésime 2008 geleidelijk opwarmt in het glas, komt er een brede waaier aan sinaasappelbloesem, hyacint en witte bloemen vrij. Dit leidt tot de delicatesse van vanillebloesem, een vleugje verse kokosnoot, aroma’s van netrijpe Williams-peer en verse amandel, versterkt door toetsen van mandarijn en knoppen van zwarte bessen. De tweede neus onthult de zilte mineraliteit, overvloedig en verfijnd, een jodium-rokerige harmonie en een vleugje zoethout.

Deze worden gecombineerd met weelderige lenteachtige smaken met een ongeëvenaarde lengte. De afdronk, met opmerkelijke zout- en jodiumtoetsen, bestendigt de reis naar een eindeloze lente.

Bijkomende informatie
Alcoholpercentage

12,0

Formaat

75 cl

Merk

Soort

Smaakprofiel

Complex

,

Pittig

Jaartal

2008

Lekker bij