Nikka The Grain – Discovery Edition Volume 3

 155,00

Nikka The Grain – Discovery Edition Volume 3 heeft zoete vanilletonen met rijpe peer en subtiele banaan in de neus. Notenaroma’s ontwikkelen zich langzaam op een achtergrond van gebak, met banketbakkersroom en karamel. Mond: Rijk en zacht. Het eikenhout voegt complexe specerijen en structuur toe aan de weelderige, romige maïssmaken, die het gehemelte omhullen en de zoete vanille perfect integreren. Afdronk: Lang en weelderig. Kruidige eik, hazelnoot en verfrissende balsamico brengen de weelderige dram in balans.

Beschrijving

Dit jaar gaat Nikka een nieuwe uitdaging aan met de release van “Nikka The Grain”. Voor deze nieuwe editie van de Nikka Discovery Series heeft Nikka ervoor gekozen om haar jarenlange knowhow te combineren met de verschillende impressies van haar (jawel!) 4 distilleerderijen, waaronder de shochu-maaktechnieken die gebruikt worden in de Moji en Satsumatsukasa distilleerderijen. Het resultaat is geen graanwhisky, maar een uitgebalanceerde mix van 7 verschillende graanwhiskystijlen, waaronder:

  • Nishinomiya’s oude Coffey Grain (maïs en gemoute gerst) en Coffey Malt (100% gemoute gerst).
  • Coffey Grain en Coffey Malt geproduceerd in Miyagikyo
  • Barley Grain van Moji (gemoute en ongemoute gerst – distillatie in pot still)
  • Barley Grain en Corn & Rye grain (maïs, rogge, gemoute gerst) van Satsumatsukasa (distillatie in pot still)

Afzonderlijk gerijpt in vaten van Amerikaanse eik (nieuw, 2-3 refills, recharred – meer dan 3 refills). Niet gekoeld gefilterd om alle smaken te behouden. Gebotteld op 48% ABV om de zachte textuur te benadrukken.

Bijkomende informatie
Alcoholpercentage

48,0

Formaat

70 cl

Land van herkomst

Merk

Soort

,

Smaakprofiel

Pittig

,

Rijk