Blog

The Whisky Exchange verkiest ieder jaar een gin, champagne, rum en whisky tot beste in hun categorie. We zijn heel trots dat de beste rum en de beste whisky tot ons assortiment behoren. We garanderen jullie kwaliteit en dat is bij deze bevestigd! We geven jullie graag wat meer uitleg over de rum Mount Gay XO en de whisky Port Charlotte 10.

Mount Gay XO

Mount Gay werd in 1703 op Barbados opgericht en kan met recht zeggen dat hij de oudste rumdistilleerderij ter wereld is. Mount Gay maakt al meer dan drie eeuwen traditionele Barbados-rum en kan dus gerust zeggen dat hij zijn vak kent. Hij produceert rums in verschillende stijlen, van jonge, geurige rums die perfect zijn voor cocktails, tot goed gerijpte rums die gerijpt zijn in een groot aantal verschillende soorten vaten – en vaak meer dan één. Mount Gay heeft bijgedragen aan het vormgeven van de fundamenten van de Barbadiaanse rum.

We zijn verheugd om de rum van het jaar aan te kondigen: Mount Gay XO Triple Cask Blend. Het is een fruitige, smaakvolle en opwindende spirit! De Mount Gay XO is gemaakt van rums die tussen de vijf en zeventien jaar zijn gerijpt in een combinatie van Amerikaanse whiskey-, ex-bourbon- en ex-cognacvaten. Het resultaat is een kruidige, fruitige rum met een romig, zacht gehemelte!

Mount Gay XO Rum of the year 2021

Port Charlotte 10

Bruichladdich distilleerderij werd opgericht in 1881, maar het zijn echt de laatste twee decennia die het hebben gemaakt tot wat we vandaag kennen en liefhebben. In 2000 heropende de distilleerderij na een sluiting van zes jaar, waarbij een groep onder leiding van Mark Reynier en Jim McEwan de gebouwen nieuw leven inblies. Op 29 mei 2001 werd voor het eerst gedistilleerd en de distilleerderij begon met het uitbrengen van bottelingen van oude whiskyvoorraden om mensen weer verliefd te laten worden op Bruichladdich. In de daaropvolgende jaren werd er veel geëxperimenteerd en veranderd bij Bruichladdich, maar de focus van de distilleerderij op terroir en de passie voor innovatie is altijd overeind gebleven. Momenteel produceert de distilleerderij drie geliefde en zeer verschillende core ranges: Bruichladdich, Port Charlotte en Octomore.

Port Charlotte 10 Year Old is uitgeroepen tot whisky van het Jaar 2021 door Whisky Exchange. De langverwachte 10 jaar oude, rijke en rokerige whisky van Port Charlotte, is gemaakt door de Bruichladdich distilleerderij op Islay. PC is zwaar geturfd tot 40 ppm, waardoor hij kan concurreren met de andere zwaargewichten van Islay. De whisky heeft een maritiem tintje – het Bruichladdich-team gelooft dat dit komt omdat hun pakhuizen zo dicht bij de zee liggen, maar dit valt te betwisten. Uiteindelijk is het belangrijkste de smaak: die is uitstekend.

Port Charlotte 10 whisky of the year 2021

Delen:

Gelijkaardige berichten
Promoties
Winkelwagen
De webshop is gesloten van vrijdag 12/07 tot en met vrijdag 26/07
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren

Bent u ouder dan 18 jaar?

Wij verkopen enkel alcoholhoudende dranken aan klanten ouder dan 18 jaar.

Verboden toegang

De toegang is beperkt omwille van uw leeftijd. Lees meer

Ik ben 18 of ouder Ik ben jonger dan 18 jaar