13,50

Monin Amaretto

MONIN Amaretto siroop is gebaseerd op de klassieke Italiaanse zoete, amandelachtige likeur. Kenmerkend voor de smaak van de “mandoria-amara” of bittere amandel, betekent de naam Amaretto “een beetje bitter” in het Italiaans.

Beschrijving

De oorsprong zou teruggaan tot de Italiaanse Renaissance. Volgens de legende kreeg de kunstenaar Bernardino Luini, een leerling van Leonardo Da Vinci, in 1525 de opdracht om in Saronno een fresco van de Madonna van de Wonderen te schilderen. Hij koos een prachtige plaatselijke herbergier om zijn voorstelling van de Madonna te inspireren. Als een geschenk om haar dankbaarheid en genegenheid te tonen, liet ze abrikozenpitten in brandewijn trekken en presenteerde ze de resulterende ambervloeistof aan Luini.

Vandaag de dag wordt de Amaretto meestal gemaakt met abrikozenpitten maar er kunnen ook amandelen, andere kruiden en aroma’s in zitten.

MONIN Amaretto levert de bitterzoete smaak van deze populaire likeur en kan gebruikt worden om een luxueuze Tiramisu Cappucino en nog veel meer verleidelijke Italiaanse themadesserts en after-dinner dranken te maken.

Bijkomende informatie
Alcoholpercentage

0,0

Formaat

70 cl

Kleur

Goud

Smaakprofiel

Amandel