Miclo Crème de Cassis

 18,00

Miclo Crème de Cassis is een zachte vruchtencrème, geproduceerd door Distillerie Miclo in de Elzas. Kleur, neus en mond van verse zwarte bes. Mooie concentratie van aroma’s en een sensatie van weinig suiker.

Beschrijving

De vruchten worden geweekt in een “surfin” alcohol van agrarische oorsprong bij 96°C, in maceratievaten van 24 uur tot enkele maanden. Voordat ze worden gemacereerd, worden de vruchten over het algemeen gesneden of verwerkt tot pulp en sap om de uitwisseling met alcohol te vergemakkelijken. Wanneer de maceratie eindigt, tappen we het sap af dat infusie wordt genoemd. Om een maximum aan aroma’s te extraheren, worden de vruchten op de bodem van de tank geperst, het aldus verkregen sap wordt aan de infusie toegevoegd. De infusie wordt vervolgens gemengd met suiker en het alcoholgehalte wordt aangepast. Het rust in de tank voordat het wordt gebotteld.

Gaat heerlijk samen met een droge witte wijn (traditionele Kir), een champagne of een crémant brut (Kir royal) of een droge en fruitige rode wijn (Communard). Ook uitstekend geschikt voor het besprenkelen van uw ijsjes en rood fruit.

Bijkomende informatie
Alcoholpercentage

18,0

Formaat

70 cl

Kleur

Rood

Land van herkomst

Merk

Smaakprofiel

Zwarte bessen