Heart of Flemish Gin 23 is een ultra premium gin met een gelimiteerde oplage uit onze eigen stokerij. Deze gin voert je terug naar de oorsprong, “the origin” van gin in zijn meest pure en zuivere vorm. Maar wat is er nu zo speciaal aan deze gin?

Proef het “hart” van het distillatieproces

Gemaakt volgens een speciale stooktechniek, nl. coeur de chauffe. Hiermee selecteren we het beste stukje van elke batch, goed voor ongeveer 35 à 36 flessen per keer. De Meesterdistillateur grijpt tijdens het stookproces een aantal keren in, en haalt zo de “beste” cuts of stukken eruit. Dit is zeer interessant bij het maken van een gin, aangezien tijdens de distillatie de verschillende botanicals niet allemaal op hetzelfde moment hun beste aroma’s afgeven.

Citrustoetsen komen in het begin vrij, terwijl de krachtige aroma’s van johannesbrood eerder op het einde vrijkomen. Zo zit bij the Heart of FG 23 eigenlijk het beste stukje van elke batch in de fles. Proef het “hart” van het distillatieproces, waar de meest delicate en geconcentreerde smaken en aroma’s verzameld zijn.

Het verhaal achter het label

De zwarte kleur van het label straalt niet alleen luxe uit, het verwijst ook naar de oorspong van het distilleren, de alchemie (< Kheme, Egyptisch voor zwart). Ontdek ook hier de Leo Botanicus in de vier hoeken van het etiket. De leeuw verwijst naar Vlaanderen, de bakermat van jenever en gin. De manen zijn gevormd uit de 23 kruiden en bloemen die de gin zijn unieke smaakprofiel oplevert.

5d351f35 6a32 109f 5f95 06156c959c4f 6cd7060d b430 bd45 356f 28dd503de12d

De smaak

Een explosie van smaken. Dankzij het hogere alcoholpercentage komen de 23 botanicals nog intenser tot uiting. Serveren: Puur, eventueel met ijs – ondanks het hoge alcoholpercentage perfect puur te drinken. Als Gin & Tonic raden we aan een neutrale tonic te gebruiken, zodat de delicate ginaroma’s overeind blijven, voor de garnituur is ons motto: “less is more”.

Delen:

Gelijkaardige berichten
Promoties