Blog

Eindelijk kunnen we het jullie vertellen! Flemish Gin 20-3 en de Limited Edition OriGIN Distiller’s Heart ondergingen een metamorfose zowel qua naam als design. Lees je hieronder even mee?

Flemish Gin 23: dezelfde smaak en kwaliteit

Aan de gin en zijn receptuur is niets veranderd. Flemish Gin 23 is een ambachtelijke premium gin, dubbelgestookt in kleine hoeveelheden in een originele koperen alambiek. Aan het basisgraandistillaat worden 23 kruiden toegevoegd waaruit een verrukelijke gin ontstaat. De kruiden zijn niet alleen de klassieke botanicals, maar ook zelden gebruikte ingrediënten zoals hop, johannesbrood en duizendblad. Het is een gin met een complexe smaak met jeneverbes als solide basis voor intense smaken van kruiden en citrusfruit.

Subtiele naamsverandering: FG 20-3 wordt FG 23

De rebranding van de gin betreft vooral de naam en het design van de fles. Voorheen schreven we Flemish Gin 20-3 of FG 20-3, “twintig streepje drie”. Voortaan schrijven we eenvoudigweg Flemish Gin 23 of FG 23, “drieëntwintig”.

Zelfde fles, ander label en kurk met ingelegde koperen zegel

Op gebied van design gooien we het volledig over een andere boeg. Het klassieke, witte etiket maakt plaats voor een stijlvol design die de brand story uitbeeldt.

FG20 3 JC Sign FG23 1920x1080 2

In het kort

Ontmoet de Leo Botanicus, centraal op het label, en gespiegeld, zoals op een speelkaart. De leeuw verwijst naar Vlaanderen, de bakermat van jenever en gin. De manen zijn gevormd uit de 23 kruiden en bloemen die de gin zijn unieke smaakprofiel oplevert. De vier Arcana: Het Erlenmeyerglas, Sint Martinus, het Distilleerboek en het Alziend Oog. De vier hoeken van het label stellen net als bij een speelkaart de vier arcana voor, ze symboliseren samen de oorsprong en afkomst van FG 23.

Heart Of Flemish Gin 23: dezelfde smaak en kwaliteit

Aan de gin en zijn receptuur is niets veranderd. Heart Of FG 23 voert je terug naar de oorsprong van gin. Proef het pure hart van het distillaat, de zuiverste kern: daar waar de meest delicate en geconcentreerde smaken en aroma’s verzameld zijn. Heart of FG 23 is in gelimiteerde oplages verkrijgbaar omdat hij gemaakt wordt volgens een speciale stooktechniek. De Meesterdistillateur grijpt tijdens het stookproces een aantal keren in, en haalt de “beste” cuts of stukken eruit.

Nieuwe naam: The OriGIN, Distiller’s Heart of Flemish Gin  wordt kortweg Heart Of Flemish Gin 23

De rebranding van de gin betreft de naam en het design van de fles. Voorheen heette de gin The OriGIN Distiller’s Heart Of Flemish Gin 20-3. Nu behouden we de kern: Heart Of Flemish Gin 23.

Zelfde fles, ander label en kurk met ingelegde koperen zegel

Op gebied van labeldesign gooien we het volledig over een andere boeg: wit wordt stijlvol zwart. De zwarte kleur straalt niet alleen meer luxe uit, het verwijst ook naar de oorspong van het distilleren, de alchemie (< Kheme, Egyptisch voor zwart). Ontdek ook hier de Leo Botanicus in de vier hoeken van het etiket. Boven en onderaan het centrale logo verschijnen de botanicals.

Kopie van Kopie van Ontwerp zonder titel Sign FG23

The perfect serve met Flemish Gin 23

The perfect serve van onze gin kan zowel neutraal als floraal.

Of in een cocktail…

Cocktails FG232

Flemish Gin 23 leent zich ook goed in verschillende cocktails. Deze Gin Sour, ontworpen door Served By Soberon, is heerlijk zurig en verfrissend. De ingrediënten:

  • Flemish Gin 23

  • Citroen

  • Suiker

  • Tijm

  • Rozemarijn

De verse tijm en rozemarijn mogen mee in de cocktailshaker. Afwerken doe je ook met een stukje rozemarijn als garnituur. Enjoy!

Maar ook puur

Ook puur is onze gin adem-benemend lekker! The Heart Of Flemish Gin 23 is ideaal voor een “neat pour”. Op het eerste zicht lijkt het gewoon een shotje gin maar dat is het zeker niet. Bij een neat pour hecht men meer belang aan het kwalitatief proeven. Waar een shotje overal ter wereld meestal in hetzelfde soort glas geserveerd wordt, verdient de neat pour een beter en kwalitatiever glas om de aroma’s volledig tot zijn recht te laten komen.

Delen:

Gelijkaardige berichten
Promoties
Winkelwagen
De webshop is gesloten van vrijdag 12/07 tot en met vrijdag 26/07
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren

Bent u ouder dan 18 jaar?

Wij verkopen enkel alcoholhoudende dranken aan klanten ouder dan 18 jaar.

Verboden toegang

De toegang is beperkt omwille van uw leeftijd. Lees meer

Ik ben 18 of ouder Ik ben jonger dan 18 jaar