Château Talbot

 64,00 73,00

Het is waar, Château Talbot is een kampioen van een lang leven; zelfs jonge Talbot is aangenaam en afgerond, altijd gekenmerkt door zijdezachte, milde en zeer beschaafde tannines. Talbot heeft een expansief karakter. Hij trekt zich nooit in zichzelf terug en heeft de beleefdheid om elke dag goedgehumeurd te zijn. Het is een pittige wijn, met complexe toetsen van Havana-tabak en zoethout, klassiek lekker zonder ook maar een zweem van soberheid.

Beschrijving

Vanaf het plateau van Saint-Julien kun je Château Talbot in de verte zien liggen, te midden van een oceaan van wijnranken, parken en hoge bomen.

Het landgoed heeft een rijke geschiedenis. De naam is afkomstig van Connétable Talbot, graaf van Shrewsbury, gouverneur van Guyenne en een beroemde Engelse militaire bevelhebber, die werd verslagen in de slag bij Castillon in 1453.

In 1855, toen keizer Napoleon III de groeiklassen van de Médoc en de Graves oplegde, werd Château Talbot gepromoveerd tot vierde groeiklasse van Saint-Julien. Het behoorde tientallen jaren toe aan de markies van Aux en werd in 1918 gekocht door Désiré Cordier.

Bijkomende informatie
Alcoholpercentage

12,5

Formaat

75 cl

Land van herkomst

Streek / Regio

Merk

Druivensoort

,

,

Kleur

Rood

Jaartal

2018

,

2019

,

2021

Smaakprofiel

Rond

,

Zacht

Lekker bij

,

,