€ 22,80 – € 23,60
Château Fourcas Hosten heeft twee verschillende terroirs die elkaar aanvullen: de ene is kleiachtige kalksteen en de andere bestaat uit kiezelstenen uit de Pyreneeën. Hierdoor bieden de wijnen een smakelijk evenwicht van knapperig fruit bij de aanzet en meerdere lagen in de mond met een fluweelzachte textuur. Subtiele, stijlvolle tannines zorgen voor een zeer elegante afdronk.
Sinds 1810 breidt Château Fourcas-Hosten zijn geschiedenis uit om zichzelf voortdurend opnieuw uit te vinden. Het is een erfgoedsite die nu bestaat uit een 18e-eeuws charterhouse in een park van drie hectare dat grenst aan een wijngaard van 50 hectare. Het Charterhouse is het hart van het pand, een echte leefruimte met een tijdloos decor, geanimeerd op het ritme van familiefeesten. Sinds 2006 voert het landgoedteam, samen met Laurent en Renaud Momméja, het ambitieuze project uit om het pand in de toekomst te verankeren door het alle middelen te bieden om het terroir zo goed mogelijk tot uitdrukking te brengen.
Biologische vinificatie aangepast aan elk vat: 11 vaten Merlot (beton 50, 80 en 105 hl), 7 vaten Cabernet (4 houten vaten 95 hl, 3 vaten beton 50 hl) 1 vat Petit Verdot. Inoculatie van 100% van de oogst met gisten en melkzuurbacteriën (vroege co-inoculatie). Gemiddelde fermentatie van 10 tot 14 dagen. Er worden twee intelligente sproeiers gebruikt voor het overpompen om de extractie van de draf en de kwaliteit van de tannines te optimaliseren: 1 volume per dag gedurende de eerste 2 dagen, daarna 1/2 en daarna 1/4 rond 1050. Totaal vatting van 20 tot 26 dagen. Alleen verticaal persen.
Alcoholpercentage |
14,0 |
---|---|
Formaat |
75 cl |
Land van herkomst | |
Streek / Regio | |
Merk | |
Druivensoort | , , |
Kleur |
Rood |
Jaartal |
2016 ,2019 |
Smaakprofiel |
Evenwichtig ,Zacht |
Lekker bij | , |