Bruichladdich Port Charlotte Islay Barley SC:01

 149,00

Bruichladdich Port Charlotte Islay Barley SC:01 is uitsluitend op Islay bedacht, geteeld, gedistilleerd, gerijpt en gebotteld. De oogst is afkomstig van zeven landbouwpartners, allemaal binnen een straal van 10 mijl van Bruichladdich. In een prachtige weergave van Islay terroir, is deze lokaal geteelde gerst gecombineerd met een ingewikkeld vatrecept.

Een combinatie van sherryvaten en Amerikaanse whiskeyvaten van de eerste en tweede vulling werden op verschillende rijpingsmomenten overgestoken in enkele van de beste Sauternes-wijnvaten van de linkeroever van de Garonne in Bordeaux.

Het resultaat is een complex recept dat culmineert in een klassiek voorbeeld van onze peated single malt; de zachte, bloemige hints van brem vullen honingachtige kokosnoot en fudge aan voordat hij overgaat in de turfrook van de Port Charlotte BBQ.

Beschrijving

Bruichladdich distilleerderij werd opgericht in 1881, maar het zijn echt de laatste twee decennia die het hebben gemaakt tot wat we vandaag kennen en liefhebben. In 2000 heropende de distilleerderij na een sluiting van zes jaar, waarbij een groep onder leiding van Mark Reynier en Jim McEwan de gebouwen nieuw leven inblies. Op 29 mei 2001 werd voor het eerst gedistilleerd en de distilleerderij begon met het uitbrengen van bottelingen van oude whiskyvoorraden om mensen weer verliefd te laten worden op Bruichladdich. In de daaropvolgende jaren werd er veel geëxperimenteerd en veranderd bij Bruichladdich, maar de focus van de distilleerderij op terroir en de passie voor innovatie is altijd overeind gebleven. Momenteel produceert de distilleerderij drie geliefde en zeer verschillende core ranges: Bruichladdich, Port Charlotte en Octomore.

Bijkomende informatie
Alcoholpercentage

55,2

Formaat

70 cl

Land van herkomst

Streek / Regio

Merk

Smaakprofiel

Complex

,

Zacht

Soort

,

Jaartal

2012