Bruichladdich Organic

 98,00

Bruichladdich Organic is een 8-jarige Single Malt Whisky, die van een rijping op Amerikaanse ex-Bourbon en Tennessee whisky vaten heeft genoten. Met organisch wil men zeggen dat er totaal geen pesticiden worden gebruikt voor de verbouwing van de graangewassen.

Dit is een niet-geturfde Bruichladdich die wordt gedistilleerd met 100% organische Schotse mout. Een prachtige terroir whisky waar Bruichladdich terecht trots op is. Een rijkelijk volle en complexe whisky met de nodige body om te blijven verbazen. Men gebruikt lokaal Islay bronwater om zonder kleuring ongefilterd af te vullen op de fles zodat u zoveel mogelijk de smaak kan ervaren zoals de Master Distiller het heeft bedoeld. Het volledige productieproces van gerst tot gebottelde organische single malt whisky gebeurt in samenwerking met Biodynamic Association.

Beschrijving

Bruichladdich distilleerderij werd opgericht in 1881, maar het zijn echt de laatste twee decennia die het hebben gemaakt tot wat we vandaag kennen en liefhebben. In 2000 heropende de distilleerderij na een sluiting van zes jaar, waarbij een groep onder leiding van Mark Reynier en Jim McEwan de gebouwen nieuw leven inblies. Op 29 mei 2001 werd voor het eerst gedistilleerd en de distilleerderij begon met het uitbrengen van bottelingen van oude whiskyvoorraden om mensen weer verliefd te laten worden op Bruichladdich. In de daaropvolgende jaren werd er veel geëxperimenteerd en veranderd bij Bruichladdich, maar de focus van de distilleerderij op terroir en de passie voor innovatie is altijd overeind gebleven. Momenteel produceert de distilleerderij drie geliefde en zeer verschillende core ranges: Bruichladdich, Port Charlotte en Octomore.

Bijkomende informatie
Alcoholpercentage

50,0

Formaat

70 cl

Land van herkomst

Streek / Regio

Merk

Smaakprofiel

Fruitig

Soort

,

Jaartal

2009