Bruichladdich Islay Barley

 84,00

Het mondgevoel en viscositeit van Bruichladdich Islay Barley is een waar genot. Druppeldistillatie is een langzame en eenvoudige techniek maar fundamenteel voor het produceren van dergelijke kwaliteit. De textuur is gespierd en rijk, de natuurlijke oliën die zachtjes uit het graan worden gehaald, temperen het kruid om zijn karakter toe te laten, zijn jonge, schone, frisse charme te laten bloeien. Waardeer de deskundigheid van de mouter, het ambacht van de kuiper en de ervaring en het geduld van de distilleerders. Overweeg de moeite en de expertise die ermee gemoeid is en de herkomst en het erfgoed van deze uitzonderlijke geest in de mond en je zult worden beloond met een zintuiglijke ervaring die je zelden tegenkomt.

Beschrijving

Bruichladdich distilleerderij werd opgericht in 1881, maar het zijn echt de laatste twee decennia die het hebben gemaakt tot wat we vandaag kennen en liefhebben. In 2000 heropende de distilleerderij na een sluiting van zes jaar, waarbij een groep onder leiding van Mark Reynier en Jim McEwan de gebouwen nieuw leven inblies. Op 29 mei 2001 werd voor het eerst gedistilleerd en de distilleerderij begon met het uitbrengen van bottelingen van oude whiskyvoorraden om mensen weer verliefd te laten worden op Bruichladdich. In de daaropvolgende jaren werd er veel geëxperimenteerd en veranderd bij Bruichladdich, maar de focus van de distilleerderij op terroir en de passie voor innovatie is altijd overeind gebleven. Momenteel produceert de distilleerderij drie geliefde en zeer verschillende core ranges: Bruichladdich, Port Charlotte en Octomore.

Bijkomende informatie
Alcoholpercentage

50,0

Formaat

70 cl

Land van herkomst

Streek / Regio

Merk

Smaakprofiel

Krachtig

,

Rokerig

Soort

,

Jaartal

2009

,

2010