Auchentoshan Tripack

 19,00 57,50

Auchentoshan Tripack bevat:

1 x Auchentoshan American Oak

1 x Auchentoshan 12YO

1 x Auchentoshan Threewood

Beschrijving

American Oak – volledige rijping in ‘first fill’ Amerikaanse eiken vaten, heeft een fruitige neus en is kruidig en vol qua smaak. In de smaak proef je toetsen van chocolade en caramel in combinatie met gerst en de gekruide houtsmaak. Mooie volle afdronk.

12YO – vervanger van de inmiddels niet meer verkrijgbare 10Y-variant. De twee jaar extra rijping geven de whisky een complexere smaak en diepgang. In de smaak vind je duidelijk geroosterde amandel terug en gekarameliseerde toffee.. “Ock-un-tosh-un” uitgesproken en letterlijk vertaald uit het Gaelish “hoek van het veld”. Hij werd driemaal gedistilleerd en krijgt een rijping van 12 jaar.

Threewood – typisch citroen en grassig van smaak, getemperd door de finishing in drie verschillende fusten: Bourbon, Sherry en Port. De kleur is donkergoud, bijna brons. In de neus zwarte bessen, sinaasappel, pruim en rozijnen met een vleugje bruine suiker. In de mond een schitterend en complex samenspel van butterscotch, fruit, siroop, rozijnen, hazelnoten met wat tonen van citroen en kaneel. Lekker olie-achtig en met zijn marshmallow zoetje en eikenhouten ondertoon, een droom van een whisky. De afdronk is eindeloos lang en zacht. Romig met in de boventoon rozijnen en verse eik.

Bijkomende informatie
Alcoholpercentage

40,0

Formaat

5 cl

,

20 cl

Land van herkomst

Streek / Regio

Leeftijd

12 years

Merk

Soort

,

Smaakprofiel

Mild

,

Zacht