Blog

De paasklokken doen binnenkort weer hun intrede in ons land. Naar oude tradities laat de Paashaas dan voor alle brave kinderen chocolade-eieren achter in de tuin. De kinderen beginnen aan een enthousiaste speurtocht en zijn voor de rest van de dag zoet. Ook als ouders kunnen we genieten van deze chocoladeverwennerijen, maar voor ons mag het toch wel iets meer zijn. Combineer je chocolade eitjes op de juiste manier met rum, gin, porto of wijn. Met deze zes tips maken ook de volwassenen er een speciale Paaseditie van!

1. Dead Head Dark Chocolate Rum en framboosbrownies

Deadhead Dark Chocolate is een premium rum infused met donkere chocolade en langzaam geroosterde cacao. In de neus heeft hij een aroma van butterscotch, donkere chocolade en koffie die lang blijft hangen, de smaak van deze rum komt met hinten van kersen en room.

We kunnen zeggen dat niet alleen de fles opvallend is, zeker de rum met een infusie van chocolade is het proberen waard. De Deadhead Dark Chocolate Flavored Rum is 6 jaar gerijpt, elk jaar op een ander vat: eerste jaar op Cognacvat, tweede jaar op Whiskyvat, derde jaar op Sherryvat, vierde jaar op Portovat, vijfde jaar op Bordeauxvat, zesde jaar op Riojavat.

Verzamel alle gevonden paaseieren en maak er een heerlijke framboosbrownie van. Het is een leuke activiteit met je kinderen en eveneens een heerlijke pairing met de rum, win-winsituatie!

2. Don Papa Rum cocktail en chocolade cookie dessert

Don Papa Rum wordt gemaakt op het eiland Negros in de Filippijnen, beter gekend bij de locals als Sugarlandia. De premium aged small batch rum, is een eerbetoon aan Papa Isio, een held uit de Filipijnse revolutie. Deze rum wordt gedistilleerd uit fijn suikerriet dat groeit op rijke, vulkanische grond van het eiland Negros, waaraan het zijn unieke smaak dankt. Vervolgens rijpt Don Papa 7 jaar op Amerikaanse eiken vaten. Deze amberkleurige rum heeft een lichte, fruitige neus en een zachte smaak met aroma’s van vanille, honing, kaneel en gekonfijte vruchten.

Don Papa Rum smaakt heel goed bij tal van desserts. Ieder jaar trommelt Don Papa Rum de beste patissiers en bartenders van het land op voor de perfecte pairing te maken. Deze eerste editie van “Chefs and Shakers” werd gewonnen door Daniel Snyder en Tineke De Duytsche. Zij maakten deze heerlijke pairing met een chocolate chip cookie crust met bijpassende cocktail. Het recept voor de cocktail vind je hier.

3. Graham’s Porto met verschillende chocoladedesserts

Zoals bij alle foodpairings is het belangrijk dat het gewicht en de intensiteit van het gerecht en de (versterkte) wijn op elkaar zijn afgestemd.  Bij donkere, intense chocoladesmaken bijvoorbeeld, raden we daarom de volfruitige Graham’s Six Grapes aan, een Vintage Late Bottled of een jongere, rijpe-fruitgedreven Vintage Port. Voor wie niet thuis is in de wereld van Porto, is de Graham’s Giftpack met een assortiment van 5 porto’s een interessante keuze. Je meteen van elke soort 5 cl degusteren en vergelijken.

Onze tip: maak een puur chocoladedessert en proef bij elk hapje een verschillende porto. Het zal alvast een unieke ervaring worden op Paaszondag! Deze twee chocoladedesserts van Roger Van Damme kunnen jou alvast wat inspiratie geven. In deze video maakt hij samen met jou vijf verschillende desserts.

4. X-gin gecombineerd met chocolade paaseitjes

X-gin is een vernieuwende gin op basis van cacao. Naast de jeneverbes en de 45 andere kruiden worden verschillende van de beste specerijen van over de hele wereld gebruikt: de meest aromatische cacaobonen uit Columbia, wilde peper en vanillestokken uit Madagascar, ‘s werelds befaamdste hazelnoten uit Piemonté en amandelnoten uit Avola van gerenommeerde kwaliteit.

De naam X-Gin verwijst naar de origine van de cacaobonen waarmee de Inca’s, Azteken en de Maya’s een heilzame godendrank brouwden die zorgde voor een langere levensduur, extra intelligentie én daarenboven volgens de legende ‘s werelds eerste afrodisiacum was. Dit drankje, ‘Xocolatl’, werd nieuw leven ingeblazen en teruggebracht als X-gin. X-gin heeft een sublieme smaak met een vleugje cacao en een fijne nasmaak van vanille. Serveer met de bijgeleverde cacaonibs of met gedroogde vruchten zoals banaan, mango of framboos. Als pairing voor deze gin houden we het simpel, serveer hierbij enkele chocolade paaseitjes met verschillende vullingen.

5. Zinfandel met witte chocolade

Wijn in combinatie met chocolade lijkt een uitdaging, maar beide lekkernijen vullen elkaar perfect aan. De aroma’s van de wijn versterken namelijk de heerlijke smaak van chocolade, waardoor deze zoete lekkernij volwaardig tot uiting komt. De Californische Zinfandel past uitstekend bij witte chocolade. De boterachtige smaak van de witte chocolade verzacht de tannines in deze rode wijn. Wijn en chocolade? Hemelse tintelingen op je tong verzekerd!

Witte chocolade is technisch gezien geen ‘echte’ chocolade omdat het geen cacao bevat, maar het gaat goed samen met een droge rode wijn. Door het romige karakter heeft het een boterachtige smaak waardoor witte chocolade goed te combineren is met Zinfandel. Ondanks het tannine- en alcoholgehalte kan een Zinfandel in combinatie met chocolade een uitzonderlijke beleving geven. Door het romige karakter van de witte chocolade, wordt de tannine in Zinfandel namelijk verzacht.

6. Rode wijn Carnivor met chocolade-hazelnoot cheesecake

Carnivor, een wijn afkomstig uit California Sonoma County, bestaat uit 100% Cabernet Sauvignon. Het is een gedurfde, bijna inktzwarte wijn. Aroma’s van donker fruit, bessen, koffie, mokka en getoaste eik, dit alles omringd door een herkenbare souplesse en zijdezachte afdronk. Samen met deze chocolade-hazelnootcheescake is hij de ideale afsluiter van een mooie Paaszondag!

Delen:

Gelijkaardige berichten
Promoties
Winkelwagen
De webshop is gesloten van vrijdag 12/07 tot en met vrijdag 26/07
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren

Bent u ouder dan 18 jaar?

Wij verkopen enkel alcoholhoudende dranken aan klanten ouder dan 18 jaar.

Verboden toegang

De toegang is beperkt omwille van uw leeftijd. Lees meer

Ik ben 18 of ouder Ik ben jonger dan 18 jaar