Order binnen 48u verzonden – Maandag sluitingsdag
Verzendkost BE €7,50 | NL €10,00 | DE €10,00 | FR €13,00 | IT €22,50 | EU op aanvraag

info@stokerijdemoor.be053 / 21 45 82

Vijf zomerwijnen voor jou voorgeproefd!

Vijf zomerwijnen voor jou voorgeproefd!

woensdag 5 augustus 2020 - 17u02
Vijf zomerwijnen voor jou voorgeproefd!

Geluk zit in de kleine dingen. Hebben we allen al niet vaak aan deze uitspraak gedacht de voorbije maanden? Geluk zit bijvoorbeeld ... in een goed glas wijn. Geluk zit... in een geslaagde foodpairing. Wij gingen reeds aan de slag met wat we het liefste doen: wijn proeven! De reacties op onze eerdere mailing "proef wijn in uw kot" waren enthousiast en warm, danku!  We hebben heel wat leuke fotootjes en proefnotities teruggekregen van jullie. Daarom beschrijven we hieronder graag 5 nieuwe wijnen die wij onlangs "in ons kot" hebben geproefd.  Het zijn vooral de nieuwste wijnen of wijn die net perfect paste bij het gerecht van die dag ;-). In een tijdperk waarin wijndegustaties ter plekke nog niet zijn toegelaten, hopen we jullie op deze manier virtueel te kunnen doen watertanden, zodat jullie zelf thuis aan de slag kunnen gaan om een lekkere combinatie wijn en gerecht op tafel te toveren. Heb je vragen over deze of andere wijnen of ben je op zoek naar een passende wijn bij je gerecht, mail ons dan zeker:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  we helpen je heel graag verder :-). De meesten onder jullie volgen ons al op Facebook of Instragram. Wie dit nog niet doet, aarzel dan niet want, meer dan ooit vermelden we nieuwe weetjes en delen we zoveel mogelijk de actie's die onze horecaklanten ondernemen.

Sassirossi Feudi Salentini Primitivo - Puglia

Sassirossi Feudi Salentini Primitivo - Puglia: Het begint al met zijn prachtige robijnrode kleur in het glas. Bij het proeven begin je met een mondvol rood fruit als kersen en zwarte bessen, daarna komt de frisse kruidigheid naar boven, in de afdronk ook een toets van cacao. Deze afwisseling zorgt voor een mooie gebalanceerde, zachte, soepele wijn. Zo'n wijn waarvan je denkt "doe me nog maar een glas" ?.

Ik kan het niet helpen maar ik denk meteen aan een klassieke Italiaanse Ragú . Voor de liefhebbers, open zeker dit filmpje van "Gennaro" die een "Classic Italian Ragu Bolognese" maakt. Echt Italië "in uw kot"! Prijs voor deze heerlijke wijn: € 12.50. Bestel hem hier: https://www.stokerijdemoor.be/…/sassirossi-feudi-salentini-…
- geschreven door Sophie -

                                                                                              

Esporao Verdelho "V" Branco

Heb je dat ook al ervaren? Je hebt maar één deuntje nodig en het liedje doet je meteen terugdenken aan een leuke gebeurtenis zoals een bepaald feestje, een festival... Ik heb dat ook met wijn. Deze witte Verdelho van Esporao bijvoorbeeld, doet mij denken aan mijn vakantie in Portugal. Dit is een pure wijn, knapperig fris en vrij mineralig. Anderzijds worden de frisse aroma’s mooi aangevuld met vol exotische toetsen. Een pure wijn vraagt voor mij om pure gerechten, zonder franjes, niet ingewikkeld. Ik nam er een toast gerookte zalm bij met wat bereide tomaatjes. Heerlijk. Ik denk ook aan gamba’s op de BBQ.  Esporao is één van de modernste wijndomeinen van Portugal, pionier in duurzame wijnbouw, werkt volledig biologisch. https://www.stokerijdemoor.be/…/esporao-verdelho-v-branco-a… ?Welke wijn brengt bij jou mooie herinneringen naar boven?

- geschreven door Carolien -

                                                                                                                

Moscato d' Asti Beni di Batasiolo

Mmmm, heerlijk is deze lichtparelende (dessert)bubbel uit Piëmonte. Hij past perfect bij een dessertje na de maaltijd of op het terras bij een stukje taart of zelfgebakken koekjes, cakes etc... De bubbels verfrissen als het ware je mond. Pluspunt bij Moscato d’Asti is het lage alcoholgehalte. (5.5%) We proeven hier vooral wit fruit, perziken, abrikoos… zachte aanzet, mooie balans tussen zoet en aangename zuurtjes. Weet jij hoe Moscato d'Asti gemaakt wordt? Het sap van de Moscato druif wordt opgeslagen in inox cuves op lage temperatuur. Na verloop van tijd laat men de temperatuur omhoog gaan zodat de gisting opstart. Het koolzuurgas kan niet weg uit de cuve en vermengt in de wijn tot lichte bubbels (minder koolzuurgas dan prosecco en spumante bvb) en de wijn wordt “frizzante”. Wanneer de wijn het juiste zoetgehalte bereikt, zet men de gisting abrupt stop(door de fermenterende wijn sterk af te koelen tot bijna het vriespunt stoppen de gistcellen met werken). Daardoor blijft er restsuiker achter in de wijn, wat hem op een natuurlijke manier halfzoet maakt. Doordat de gisting niet volledig afgewerkt wordt, is er minder suiker omgezet in alcohol, en zal een Moscato d’Asti dus slechts over een lager alcoholpercentage van 6 tot 8% Alc beschikken. Zelf zo'n flesje proeven? Bezoek onze (web)shop - € 11/fles: https://www.stokerijdemoor.be/…/moscato-d-asti-bosc-d-la-re…

- geschreven door Sophie -

                                                                                                                       

 

Summertime rosé 2019

S U M M E R T I M E 2019 #BBQ TIME

@chateaulagordonne #summertime #summertimerose #chateaulagordonne#provencerosé #rose #roseallday #rosewine 

#winestagram #winestagram #holiday #demooraalst #demoorlikeurenwijnhandel #aalst #bbq #bbqtime

Deze rosé is een stijlvolle ambassadeur voor het zuidelijke wijngebied dat we kennen als de 'Côtes de Provence'. Gemaakt met de beste grenache en syrah uit de wijngaarden van deze Château, krijgen we hier een uitstekende zomerwijn in ons glas !

Deze felroze Provençaal is uitermate gepast gezelschap bij gebarbecued wit vlees of een sappig stukje vis. De druiven worden 's nachts geplukt waarna er onmiddellijk een koude weking volgt. Een zachte persing gaat 's anderendaags een koude fermentatie vooraf. De botteling gebeurt op het domein zelf. In de neus krijgen we volle aroma's van gele perzik, pompelmoes en wat aardbei op de achtergrond. Die keren terug in de mond om te eindigen in een lange, delicate, verfrissende afdronk met mooie zuurtjes. Op zijn best tussen zijn eerste en derde levensjaar op zo'n 10 graden. Laat de zomer (terrasjes) maar komen!

- geschreven door Carolien -

                                                                                                 

 

Casa Valduga Sauvignon Blanc

Casa Valduga Raízes Sauvignon Blanc 2017 uit Brazilië! Een buitenbeentje in de positieve zin! Spannend, net iets anders. Rijke stijl Sauvignon met overheersend exotisch fruit als ananas en passievruchten maar ook mooie citrustoetsen waardoor hij evenwel vol als verfrissend smaakt. Hier eet je bij! Zin in asperges met een stukje vis en sausje of kruidenkorst? Of een lekkere kip uit de oven? Koop dit buitenbeentje op onze webshop https://www.stokerijdemoor.be/…/raizes-casa-valduga-sauvign… of kom langs. Prijs: € 9.90

- geschreven door Sophie -