Zacapa The Heavenly Cask Collection El Alma

 89,00

Zacapa The Heavenly Cask Collection El Alma, wat “de ziel” betekent in het Spaans, is genoemd naar het verkoolde ex-Amerikaanse whiskyvat dat wordt gebruikt tijdens Zacapa’s ‘sistema solera’ rijpingsproces. De uiteindelijke rum is een blend van gerijpte reserve rums van 6 tot 24 jaar oud die extra rijping hebben ondergaan in een ex-whiskey vat. De resulterende spirit biedt hints van geroosterde amandelen, kaneel en zoete toffee.

Beschrijving

Ron Zacapa heeft een tweede expressie toegevoegd aan zijn Heavenly Cask collectie, Zacapa 23 El Alma. In april onthulde het merk het rumassortiment met 23 La Doma – The Taming Cask.

Zacapa “El Alma” The Soul Cask is afkomstig uit Guatemala, een land gelegen in centraal-Amerika. De drank is amber van kleur. Het heeft een rijpingsproces van 23 jaar mogen ondergaan op Amerikaanse ex-whisky vaten, ex-Oloroso en ex-Pedro Ximénez sherry vaten, wat voor een complexe smaak en aroma zorgt. In de smaak zul je tonen van kaneel en geroosterde amandelen proeven, met een onderliggende zoete toon van toffee. De drank zal uiterst goed tot zijn recht komen wanneer het puur genuttigd wordt.

“Elk van de Heavenly Cask-collectie viert een van de vartypes die zijn gebruikt om Zacapa 23 te verouderen door extra veroudering en het benadrukken van de buitengewone smaaksensaties die ze afzonderlijk creëren,” legt Lorena Vásquez, Zacapa’s master blender, uit.

Bijkomende informatie
Alcoholpercentage

40,0

Formaat

70 cl

Land van herkomst

Merk

Smaakprofiel

Zoet

Soort