Veuve Clicquot Brut in kist

 385,00

Veuve Clicquot Brut is een stijlvolle champagne van het op één na grootste champagnehuis ter wereld. De uitstraling is opvallend en stijlvol op zich, een herkenbare fles met het goudgele label. Maar dit geldt niet alleen voor de fles, maar zeker ook voor de champagne zelf. De champagne heeft een volle, stevige smaak die de champagne een echte aanrader maakt voor de fijnproevers. Geschikt als aperitief maar ook een goede begeleider van visgerechten.

Beschrijving

Druiven van 50 tot 60 verschillende wijngaarden worden gebruikt om Veuve Cliquot Brut samen te stellen. De champagne heeft geen oogstjaar omdat een belangrijk deel van de champagne bestaat uit zeer goed gerijpte wijnen uit oudere jaren. De champagne bevat 50% tot 55% Pinot Noir, mede hierdoor is de champagne zo typisch voor Veuve Cliquot Ponsardin, 15% tot 20% Pinot Meunier & 28% tot 30% Chardonnay voegt elegantie toe en maakt van de Veuve Clicquot Brut een perfect uitgebalanceerde champagne.

De kracht van deze goudgele champagne wordt meteen duidelijk wanneer men de champagne ruikt. Bij het drinken van de Veuve Clicquot Brut proef je de complexiteit van deze heerlijke champagne. De champagne is in het begin fruitig qua smaak. Deze fruitsmaken worden opgevolgd door meer discrete aroma’s van brioche en vanille, wanneer de champagne de kans krijgt om in de fles ouder te worden. Deze champagne kent een mooie balans tussen fruitige aroma’s enerzijds en wat stevigere rokerige tonen anderzijds, die het resultaat zijn van langere en goede rijping op fles.

Bijkomende informatie
Alcoholpercentage

12,0

Formaat

300 cl

Merk

Soort

Smaakprofiel

Complex

,

Vol

Druivensoort

,

,

Lekker bij