Wij zijn in onze kelder gedoken om voor jullie enkele leuke promoties uit te zoeken. Wij selecteerden enkele “kelderresten”, wat wil zeggen dat de wijn nog perfect in orde is maar het zijn wel telkens de laatste flessen van dat bepaalde jaar. Het is iedere keer weer een “klein gelukske” wanneer je de laatste fles van jouw favoriete wijn mee naar huis kan nemen of een nieuwe ontdekking doet met een mooie korting erbovenop! 🍇🍷
Dit perceel wordt in zijn geheel Rosey genoemd, maar dit was niet het geval in de 18e eeuw, toen de naam van een klein perceel genaamd “Sept Ranches” verscheen in de zuidwestelijke hoek, in de buurt van Plantenay. Ranche is een van de vormen van het woord Ronce in Bourgondische plaatsnamen - van het Latijnse RUMEX “kleine zuring, een soort angel” - de andere zijn Ronche, Ronde en Ronze.
Maison Chanzy Rully En Rosey wordt het best geserveerd bij gebraden gevogelte in saus, ook risotto's en pasta's met vlees, die ook de ietwat stevige tannines van jonge Rully-wijnen met hun zachtheid tot hun recht laten komen.
Rully is een appellatie in het zuiden van de Bourgogne, in de Côte Chalonnaise. Het staat bekend om zijn elegante wijnen, met frisse aroma’s van appel, citrus en witte bloemen, aangevuld met een evenwichtige houtlagering.
Witte Rullywijnen vragen om frisse, knapperige gerechten of toch niet al te zware roomsauzen. Een frisse garnalencocktail bijvoorbeeld? Of gebakken Sint-Jakobsschelpen met een beetje knoflook en peterselie vormen een uitstekende combinatie met de subtiele romigheid en frisse zuurgraad van de Rully.
Tour de Corbin-Despagne is een charmante Saint-Emilion van de hand van Gérard Despagne. Gemaakt onder supervisie van Château Maison Blanche (Montagne-Saint-Emilion; dezelfde eigenaars, ook eigenaar van La Rose Figeac in Pomerol). Een frisse en expressieve neus met rode en zwarte bessen in overvloed die leiden naar verrukkelijke tonen van cassis, kruiden en een toets van truffel in de mond. Een heerlijke en evenwichtige wijn met rijke fruittonen.
Bij een gerijpte Saint-Emilion met meer ontwikkelde tertiaire aroma’s zoals truffel, tabak en gedroogd fruit denken wij aan een combinatie met risotto paddenstoelen, truffelolie en parmezaanse kaas. De romige textuur van de risotto past goed bij de zachte tannines van de wijn.