Migaki Oak Cask Aged Barley Distilled Shochu
€ 49,00
Shochu is een traditionele Japanse gedistilleerde drank, meestal gemaakt van rijst, gerst, zoete aardappelen, of andere ingrediënten. Het kan qua smaak variëren van zacht en verfijnd tot meer aardse of volle smaken, afhankelijk van de basisingrediënten en het distillatieproces. Migaki Oak Cask Aged Barley Distilled Shochu wordt alleen gedistilleerd uit ongemoute gerst, koji en water. Het aromatische profiel is afkomstig van het milde tropische klimaat, de distillatie, de enkele distillatie, en de rijping gedurende 5 jaar in sherry- en bourbonvaten.
Migaki Shochu biedt een subtiele balans van delicate florale en rijstachtige aroma’s met een frisse, pure smaak. De afdronk is zacht en verfijnd, met lichte aardse en nootachtige tonen, wat het een perfecte keuze maakt voor zowel kenner als beginnend shochu-liefhebber.
Dit distillaat vindt zijn oorsprong in de eeuwenoude Japanse distilleerkunst. Door een uniek fermentatieproces, waarbij koji-schimmels worden gebruikt, ontstaat een diepe en gelaagde smaak. De shochu wordt vervolgens in traditionele potstills gedistilleerd om zijn kenmerkende zachtheid en zuiverheid te verkrijgen.
Deze shochu kan puur, on the rocks, of gemixt met water worden gedronken. Je kan het pairen met sushi of lichte Japanse gerechten. Het is een verfijnd alternatief voor sake of whisky en brengt een stukje Japanse traditie naar het glas. Shochu kan na opening enkele maanden goed blijven. Bewaren kan op een koele plek in de kast, of in de frigo bewaard worden.
Alcoholpercentage |
40,0 |
---|---|
Formaat |
70 cl |
Land van herkomst | |
Merk | |
Smaakprofiel |
Bloemig ,Fris |