3,10 9,50

Fourchette, gebrouwen bij Brouwerij Van Steenberge, is een nieuw culinair speciaalbier. “Bier voor chefs, door chefs”, het is een samenwerking tussen de brouwerij en verschillende Belgische (sterren)chefs. Fourchette is een blend van tripel en witbier.

Beschrijving

Bij het maken wordt gebruik gemaakt van edele hopsoorten en unieke gistvariëteiten. Als geen ander beheersen ze bij de brouwerij het proces van hoge gisting, natuurlijke lagering en nagisting Sowieso blijft de smaak dus gegarandeerd nog evolueren en kan je van een “levend” bier spreken! Culinair bier? Combineer allerlei gerechten met Fourchette, het is geschikt voor foodpairing op hoog niveau! Gaande van iets fruitig en floraal tot smaken van citrus en koriander.

Inspiratie nodig om te combineren? In samenwerking met de chefs van Lust & Dust zijn er enkele perfect passende gerechten gecreëerd bij Fourchette. Deze gaan van coquilles met radijs, zilte asperges met zeewolf tot taco’s met eend!

Perfect serve? Serveer op kamertemperatuur. Neem een groot wijnglas. Wals de fles om het bezinksel los te maken en giet het bier in, van een zo hoog mogelijke hoogte (+/-15cm), zodat het overtollige gas bij het gieten kan ontsnappen. De passende Fourchette-glazen zijn beschikbaar in onze winkel! (€4,00) Vanwege het fragile gehalte van de glazen, verzenden we deze niet.

Bijkomende informatie
Alcoholpercentage

7,5

Formaat

33 cl

,

75 cl

Kleur

Blond

Merk