Château Pape Clément

 173,20

Château Pape Clement is dicht robijnrood met bruine, mahonie- en tegeltinten. De wijn behoudt zijn glans en helderheid. De schijf is vrij dik. De scheuren zijn fijn en goed gemarkeerd, overvloedig en regelmatig. De wijn is expressief, openhartig en complex. Er is een breed scala aan aroma’s: fruitig, bloemig en kruidig.

De aanzet is openhartig, rond en zacht, zelfs strelend. Intense aroma’s herinneren aanvankelijk aan de complexe sensaties die in de neus werden waargenomen. Er is een geur van leer en licht verbrand hout, met tonen van roosteren. De schoonheid van het oogstjaar onthult eerder elegantie dan volume. De wijn heeft een grote aromatische breedte. De afdronk is opmerkelijk elegant.

Beschrijving

De wijngaard werd in de 13e eeuw opgericht. Bertrand de Goth, de eigenaar ervan, de aartsbisschop van Bordeaux, werd in 1305 tot paus gekozen. Hij nam de naam van Clement V aan en noemde zijn landgoed “PAPE CLEMENT”. Deze Grand Cru Classé de Graves rijpte 18 maanden in eikenhouten vaten en is een blend van 48% Merlot 48% Cabernet Sauvignon 3% Petit Verdot en 1% Cabernet Franc. De trossen worden met de hand ontsteeld. Het hele vinificatie- en rijpingsproces gebeurt met behulp van de zwaartekracht, zonder overpompen. Het is aanwezig op ‘s werelds grootste tafels. De wijn is nu ideaal om te drinken!

Bijkomende informatie
Alcoholpercentage

12,0

Formaat

75 cl

Land van herkomst

Streek / Regio

Merk

Druivensoort

,

,

,

Kleur

Rood

Jaartal

2009

Smaakprofiel

Rond

,

Zacht

Lekker bij