12,70

Wijnen uit Montagne Saint-Emilion hebben intense aroma’s van kleine rode vruchten en sous-bois, maar ook van braam en zoethout. De wijnen zijn elegant en robuust met body en mooi gestructureerde tannines. Château Maison Blanche heeft een karakteristieke en zuivere geur met tonen van rijp donkerrood fruit, tabak, mokka en aarde.

Chateau Maison Blanche is een rijke wijn die je zeker kan combineren met gebraden, gegrild en gestoofd rood vlees en smaakvolle kaassoorten.

Beschrijving

De kurk, nog echte natuurlijke kurk, garandeert de identiteit van deze wijn, en garandeert een harmonieuze veroudering, ten minste als de fles bewaard wordt in een donkere kelder, in stilte, fris, vochtig en verlucht. En dat is nu net wat wij met deze kleine schat hebben gedaan.

Om hem op zijn beste te proeven, geef hem een beetje tijd –> ook net wat wij gedaan hebben. De natuurlijke depot die zich na verloop van tijd ontwikkelt onderaan in de fles is compleet normaal,  de wijn werd niet gefilterd, en geeft de wijn zo veel extra body. Doe de wijn enkele uren op voorhand open, geef hem al wat lucht. De wijn kon jong gedronken worden, 2011-12, maar geef hem meer tijd 2019-2025 en hij zal zijn finesse pas echt kunnen uiten.

Montagne Saint-Emilion is één van de satellietgemeentes die rondom het Saint-Emilion terroir gelegen zijn, zij hebben een uitblinkend terroir en mogen hun eigen naam toevoegen vóór Saint-Emilion.

Bijkomende informatie
Alcoholpercentage

12,0

Formaat

75 cl

Land van herkomst

Streek / Regio

Appellatie

Saint-Emilion Appellation Contrôlée

Merk

Druivensoort

,

,

Kleur

Rood

Jaartal

2007

Smaakprofiel

Elegant

,

Fruitig

Lekker bij

,