Bruichladdich Octomore Amarone Cask 14.2

 195,00

Met meer dan 200 verschillende soorten vaten in de pakhuizen, heeft hoofddistilleerder Adam Hannett vaten geselecteerd die eerder Oloroso en Amarone hebben bevat. De uitgesproken zoetheid en nootachtige smaak van deze combinatie creëert Bruichladdich Octomore Amarone Cask 14.2.

Afkomstig uit de gerenommeerde wijngebieden van respectievelijk Spanje en Italië, wordt de spirit vervolgens samengebracht in Frans eiken, wat opmerkelijke diepte en complexiteit toevoegt aan de single malt. De kenmerkende piekrook van Octomore gaat goed samen met Oloroso sherryvaten, waarbij de invloed van het hout een robuuste, hartige smaak toevoegt aan de uiteindelijke spirit.

Het eikenhout van de Amarone vaten heeft ook een significante invloed op de whisky, het geeft rijke, rode fruittonen en geeft structuur en samenhang aan de 14.2.

Beschrijving

Bruichladdich distilleerderij werd opgericht in 1881, maar het zijn echt de laatste twee decennia die het hebben gemaakt tot wat we vandaag kennen en liefhebben. In 2000 heropende de distilleerderij na een sluiting van zes jaar, waarbij een groep onder leiding van Mark Reynier en Jim McEwan de gebouwen nieuw leven inblies. Op 29 mei 2001 werd voor het eerst gedistilleerd en de distilleerderij begon met het uitbrengen van bottelingen van oude whiskyvoorraden om mensen weer verliefd te laten worden op Bruichladdich. In de daaropvolgende jaren werd er veel geëxperimenteerd en veranderd bij Bruichladdich, maar de focus van de distilleerderij op terroir en de passie voor innovatie is altijd overeind gebleven. Momenteel produceert de distilleerderij drie geliefde en zeer verschillende core ranges: Bruichladdich, Port Charlotte en Octomore.

Bijkomende informatie
Alcoholpercentage

57,7

Formaat

70 cl

Land van herkomst

Streek / Regio

Merk

Smaakprofiel

Citrus

,

Rokerig

Soort

,

Cask Finish

Amarone Cask